Akali Bor Napja Mandulavirágzáskor 2024

Balatonakaliban 2024-ben is felpezsdül az élet a hegyen az Akali Bor Napja Mandulavirágzáskor eseményen, mely április 5-én és 6-án kerül megrendezésre. Ez az esemény a tavasz legszebb időszakában nyújt felejthetetlen élményeket mindenki számára: fiataloknak, időseknek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Gyere és csatlakozz hozzánk egy felejthetetlen hétvégére tele borral, gasztronómiával és jó hangulattal!

PROGRAM

Április 5. – Szakmai nap

Helyszín: Művelődési Ház udvarában lévő Magtárház

17:00 Megnyitó, Koncz Imre, polgármester, Meszleny László Borút Egyesület

17:10 Rácz Szabó Róbert (Pulullo Faiskola Dánszentmiklós) a Magyar Gyümölcsfaiskolák Országos Egyesülete elnökének előadása „Manduláról nem csak szakértőknek”

17:30 Mészáros József -Tápanyag utánpótlás szerves ásványi tápokkal a gyümölcsösökben, újszerű innovatív megoldással.

18:00 Gábor Sándor dombóvári mestercukrász – A Balaton virágai praliné teljes termékcsoport bemutatása.

18:05 Gábor Sándor dombóvári mestercukrász, mandula grillázs készítését mutatja be, interaktív módon

18:35 Kiss Csaba borász (Szentantalfa) -Ízelítő a Nivegy völgy boros kínálatából, Kóstolóval, fűszerezett borászati előadás

19:00 Finom házi sütemények versenye – eredményhirdetés Gábor Sándor mestercukrász minősítései alapján, bormustra a helyi termelők boraiból

A finom mandulás és más házi sütemények versenyére várják a nevezéseket, melyeket pénteken 14:00 -17:00 között, a rendezvény ideje alatt, a helyszínen lehet a szervezőknek átadni.

A pénteki rendezvény ingyenesen látogatható!

Április 6. – Nyitott pincék napja

Bortúra a szőlőhegyen

08:45 Vezetett túra Sövény Gergő programszervezővel

Gyülekező a FÉK Étterem előtt, karszalag vásárlás, borkóstolás, 3 perc séta a Müller Családi Pincészethez, – ahol szintén lehet kóstolni -, majd indulás vonattal Fövenyesre, onnan séta vissza Akaliba, minden további résztvevő pince érintésével.

09:45 Vezetett túra Koncz Imre polgármesterrel

Gyülekező a FÉK Étterem előtt, karszalag vásárlás, borkóstolás, 3 perc séta a Müller Családi Pincészethez, – ahol szintén lehet kóstolni -, majd indulás vonattal Fövenyesre, onnan séta vissza Akaliba, minden további résztvevő pince érintésével.

Nyitva tartó pincék, borkóstoló helyek:

1. Skrabski Pince, Sümegi Gábor

2. Pince Galéria, Lunzer Anikó

3. Meszleny Pince, Meszleny család

4. Fülei Pince, Fülei Zoltán

5. Mörk Pince, Mörk András

6. Müller Családi Pincészet, Müller Gábor

7. FÉK Üzletház, Tóth Dávid

A borkóstolókon való részvétel BORRA-való karszalaggal lehetséges, melynek ára 7900 Ft, 14 év alatti gyermekek számára 2900 Ft, 6 év alatti gyermekek számára ingyenes a részvétel és karszalag sem kell. Karszalagot, minden borkóstoló helyen lehet venni. A karszalag ára tartalmazza a gravírozott kóstoló poharat, a pincéknél a kóstolásra felkínált borokat, – kóstolási mennyiségben – gyermekeknek szörpöt, a Meszleny pincénél egy tál gulyást, vezetett túrák esetében a túravezetést. A Meszleny pincénél Lukács Adrián és zenésztársa szórakoztatja a megpihenő vendégeket.

A nyitott pincék 18:00-ig tudják fogadni a vendégeket.

20:00 – 23:00

Zenés Mandula Est a FÉK Étteremben, Gertner Vilmos és zenész társai közreműködésével, mandulás ételekkel.

A karszalaggal rendelkező vendégeknek kedvezményes menü.

Várunk mindenkit szeretettel a Fülei Pincénél április 6-án!